LA COC TRASLLADA A LES COMPARSES LES EXPECTATIVES PER AL CARNAVAL 2022


Junta directiva de la Comissió Organitzadora del Carnaval de Vinaròs
Vinaròs a 9 de setembre de 2021


La Comissió Organitzadora del Carnaval de Vinaròs s’ha reunit aquesta vesprada amb els representants de les 30 comparses per posar damunt de la taula els possibles escenaris amb vista al Carnaval 2022.

Quan falta mig any per a la celebració del proper Carnaval, es fa necessari establir ja una sèrie de possibles horitzons a previndre, ja que la correcta celebració d’una festa com aquesta requereix certa previsió i temps per a poder ultimar els dissenys de les disfresses així com demanar teles i material de confecció de les fantasies que llueixen tant les reines com els propis comparseros.


Encara que és difícil saber en quina situació ens trobarem a finals de febrer, la Comissió ha cregut necessari reunir les 30 comparses per posar sobre la taula les possibilitats i a la vista d’aquestes garanties mínimes quant a actes que es van a poder realitzar, fer la valoració de si totes les comparses van a poder presentar reina o rei per a la pròxima edició ja que aquesta és una condició indispensable per a garantir així l’atractiu de la festa.


Ara mateix, la viabilitat de l’acte que no genera cap dubte la seua celebració és la Gala de les Reines que es realitza en un espai obert. No hi hauria impediment en adaptar-se a les noves restriccions quant a distanciament entre els assistents asentats, control d’accés, utilització de mascareta i un aforament reduït, completat amb una millora la seua cobertura en l’emissió en directe i gravació. Però la celebració de la gala no és l’única condició per assegurar la participació de les reines i reis del carnaval, qui fan una inversió substanciosa en els seus tratges, i volen també tenir garantizada la realització també de les desfilades, punt aquest que ara mateix està en l’aire.


“Ara per ara, no és possible la realització d’una desfilada tal com la coneixem”, apunta Jordi Català president de la COC, qui també anota que amb la desescalada en marxa, si tot va com toca, les condicions podran millorar i sí es permetrà. No obstant això, la Comissió prefereix tindre una visió conservadora per a que desprès ningú es puga sentir enganyat amb el que es puga realitzar a les desfilades. Llavors, es va comentar que es treballarà en un tipus de desfilada amb distàncies de seguretat, grups reduïts desfilant conjuntament, amb mascareta i accés controlat, on el públic estarà segut i controlat en tot el seu recorregut, com un sambòdrom, i sense posibilitat a consumir begudes. Aquestes mesures, en el cas que la situació ho permetera, es podrien relaxar. “Seria com una desfilada d’exhibició, amb un recorregut obert i un temps de desfilada per a les comparses sensiblement més curt que el que actualment s’ha realitzat”.


Conservar les desfilades, fins on les autoritats sanitàries ho permeten, ja que l’autorització l’ha de signar la pròpia Conselleria de Sanitat, serà la prioritat principal de la Comissió ja que “entenem que si no es poden garantir els dos dies de desfilada, aquest fet condicionarà que moltes reines i reis vulguen representar a les seues comparses en aquest any”.


Amb aquestes impressions posades sobre la taula, es convoca a una nova reunió de les comparses per a votació en les pròximes setmanes.